Duurzaam Financieel Management

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor de Financial

Vrouwen en de felbegeerde top… gaan we zo de transitie naar een nieuwe economie maken?

Deze blog is in verkorte vorm gepubliceerd in het NRC van 25 maart 2014

In de blog over waarden voor de controller citeerde ik SenterNovum over leiderschap: ‘duurzaam leiderschap is geen rol, maar een fundamentele uitdrukking van jezelf’. Verrast en geïrriteerd was ik daarom toen ik een artikel van mevrouw de Vries Lentsch (genderexpert!) in het NRC afgelopen zaterdag (Opinie & Debat, 22 maart 2014) las, over vrouwen die maar niet het gedrag van mannen kopiëren om aan de top te komen. Dat gedrag van mannen schijnt te zijn: uitstralen dat jij het beter weet, laten zien dat je meer bent, voluit lof accepteren, en vooral kritiek kunnen verdragen in de wetenschap dat je aan de top toch populair wordt. “Ze (vrouwen) leggen hun twijfels en problemen op tafel, vragen advies, geven complimenten en verwachten wederkerigheid.”

Mijn god, ik dacht dat we een transitie aan het maken waren naar de nieuwe economie, waarin waarden als kwetsbaarheid, betrokkenheid en open dialoog nodig zijn om te bouwen aan een duurzame wereld. Maar nee, we moeten het gedrag van mannen kopiëren om die felbegeerde top te bereiken. Voor wat? Wat is de werkelijke invloed van iemand die ‘lonely at the top’ probeert middels harde management control systemen grip te houden op de leefwereld van vele duizenden mensen, en daarmee de intrinsieke motivatie de das om doet? Waarom zou ik kiezen voor het politieke geweld, waar ik elke dag weer op mijn hoede moet zijn voor wie het op mijn stoelpoten heeft voorzien? Waar de media mijn idealen om zeep helpen, omdat ik ‘geen sterke indruk maak’. Kijk wat er gezegd wordt over Pieter Hilhorst: ” Hilhorst blijkt geen gehaaide campagnevoerder, in debatten liet hij zich geregeld de kaas van het brood eten. Hij wachtte netjes zijn beurt af, in plaats van in te breken met een verbale uithaal.” (Volkskrant, 20/3/2014). He, wat slecht…

Aan die top wil ik mijn leven niet geven, en vele vrouwen (en mannen, ik ken ze!) met mij niet. Wat wij willen, zijn politieke partijen en organisaties waarmee we op duurzame wijze wezenlijk kunnen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. We willen bouwen aan organisaties waarin we juist kwetsbaar willen en mogen zijn, omdat dat een atmosfeer schept van waaruit we kunnen creëren. Maar niet alleen dat, onderzoek heeft aangetoond dat juist het onder ogen zien van je eigen kwetsbaarheid essentieel is voor het ervaren van geluk (zie en luister naar de prachtige Ted-talk van Brene Brown). Mensen die niet naar de ‘felbegeerde top’ streven, begrijpen dat al lang, en zoeken hun wegen buiten die top om, om dit gedeelde geluk in het korte leven met anderen te kunnen ervaren. Niet middels theekransjes, maar juist met hun eigen kleinere organisatie, waarmee ze door samen te werken in netwerken duurzame ontwikkelingen in gang zetten waar de politiek en grote organisaties door hun interne dynamiek nooit aan toe zullen komen. Voorbeelden genoeg: Marga Hoek (De Groene Zaak), Ria Joosten (Zakenvrouw van het Jaar 2014) en Karin Visser & Lianne Pentinga (Stichting Geef Kleur) zijn maar enkele voorbeelden. En oké, ik ben het dan eens met mevrouw de Vries Lentsch, dat we dit prachtige werk wel wat meer over de bühne mogen brengen.

In plaats van haar soortgenoten aan te spreken, zou mevrouw de Vries Lentsch daarom mannen moeten aansporen om eindelijk eens het vrouwelijke gedrag over te nemen: laat zien wat voor mens je werkelijk bent, inclusief je zwakke en onzekere kanten. Dat geeft ruimte aan die ander om ook echt mens te mogen zijn. Alleen in die verbondenheid kunnen we dan ons echt gaan inzetten voor de noden in de maatschappij, in plaats van in een toneelstuk te blijven spelen waar niemand beter van wordt.

de Vries LentschduurzaamMVOnieuwe economieNRCPieter Hilhorstvrouwen aan de top

Dr. M.F. Boersma • 25 maart 2014


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *