Duurzaam Financieel Management

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor de Financial

1

Van winst naar waardecreatie – deel 3

Deze week kwamen twee projecten waaraan we werken binnen het lectoraat op een mooie manier samen. Ten eerste werken we met een aantal partijen aan de vorming van een consortium voor een onderzoek naar leiderschap, besturing en meervoudige waardecreatie. Ten tweede werk ik met een collega lector aan een advies over het evalueren van een sociaal wijkteam in Emmen. De vraag die hier is gesteld is of het wijkteam kostenefficiëntie oplevert.

Kijk je alleen naar het geld dat de investeerder (de gemeente) erin steekt, dan richt je je al snel op een mogelijke besparing in de loonkosten van de professionals. Maar ben je besmet met het meervoudige perspectief (zie ook deze blog), dan omvat die vraag veel meer dimensies. Immers, een goed werkend team leidt wellicht tot minder politiekosten. Dan wordt daar een deel van de 20% gerealiseerd. Voor sociale wijkteams zijn deze dimensies (niet uitputtend) geïnventariseerd in dit rapport (zie figuur 3.2). Ik schreef hierover eerder in deze blog.

Ook werd helder door het proefschrift van Karen Maas (2009) dat er minstens 30 kwantitatieve methode zijn om een goede kosten-batenafweging te maken. Zij presenteert in haar proefschrift een framework dat kan helpen bij de selectie.

Mooie kruisbestuiving.

corporate social performanceimpactmetingMeervoudige waardecreatie

Dr. M.F. Boersma • 4 juni 2014


Previous Post

Next Post

Comments

  1. De waarde van zorg | Duurzaam Financieel Management

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *