Duurzaam Financieel Management

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor de Financial

0

Marijke van der Ploeg-Hooghiemstra

marijkeAl tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar Corporate Social Responsibilty bij financiële instellingen. Hoe is de balans tussen People, Planet en Profit? In hoeverre is de strategie van de organisatie gericht op de maatschappelijke impact die het beleid tot gevolg heeft?

Dit was zo’n tien jaar geleden. Er waren nog heel veel verbeteringen op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Gelukkig is het thema in de afgelopen jaren steeds meer op de agenda van diverse bedrijven en instellingen te komen staan. Maar we zijn er nog niet!

Om die reden vind ik het ook erg belangrijk om studenten bewust te maken van de gevolgen die financiële keuzes met zich meebrengen. Door een bredere kijk aan te bieden en te stimuleren tot een kritische houding op het gebied van duurzaamheid.

Mijn ambitie is dat de afgestudeerde studenten straks op de arbeidsmarkt een verschil kunnen maken. Zij kunnen een bijdrage leveren aan de beweging die gaande is. Het gaat om een mindset; er is meer dan alleen het verdienen van geld!

Marijke van der Ploeg werkt sinds november 2015 bij het Instituut voor Financieel Economisch Management. Ze geeft vakken als onderzoeksvaardigheden, Marketing, Bestuurlijke informatievoorziening en begeleidt diverse projecten, stage’s en afstudeerders. Binnen het lectoraat zoekt ze de verbinding met diverse bedrijven en instellingen om samen op zoek te gaan naar actuele thema’s binnen Duurzaam Financieel Management waar afstudeerders verder onderzoek naar kunnen doen.