Duurzaam Financieel Management

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor de Financial

Financiële professionals opleiden tot duurzame business partners

Welke kennis hebben de financiële professionals en accountants nodig voor een duurzame toekomst? En hoe moeten hun opleidingen er dan uitzien? Een nieuw inspiratiedocument laat dat zien.

Vanuit een initiatief van Het Groene Brein hebben professionals uit de financiële sector een jaar lang hebben samengewerkt met hogescholen en universiteiten aan vernieuwde curricula voor de hogere financiële en accountantsopleidingen in ons land. Vanuit ons lectoraat namen Ton Hanema en Margreet Boersma hieraan deel. Het resultaat van dit samenwerkingsverband – de zogeheten Community of Practice Financiële en Accountantsopleidingen voor de Nieuwe Economie (CoP FAN) – is een krachtig inspiratiedocument. Het kan door alle opleidingen gebruikt gaan worden om hun opleiding te transformeren naar een curriculum dat hart, hoofd en handen integreert.

De bijdraCOP2ge van ons lectoraat werd gedeeld tijdens het congres van het COP en in twee mooie sessies met het Landelijk Overleg Opleidingen Bedrijfseconomie (LOOBE) en het team Bedrijfseconomie van de HvA. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst!

curriculumgroene breinopleiding

Dr. M.F. Boersma • 20 mei 2015


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *